İçerisinde demir, sülfat, magneziyum ve olivin bulunan volkanik kökenli bir taş olan Bazalt Taş yoğun, sert ve dayanıklı yapıya sahiptir. Kırıldığında homojen yapısını korumaya devam eder dağılmaz. Uzun ömürlü ve dekoratif yönden de gün geçtikçe yıldızı parlayan taşlardandır. En çok Ankara, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Kars, Diyarbakır’da üretimi yapılmaktadır.
Siyah rengi suya olan dayanıklılığı yol döşemelerinde, cephe kaplamalarında, oluk ve bordür olarak kullanımında avantaj sağlayan özellikleri arasındadır . Dekoratif olarak da sıkça tercih edilen bazalt taş tamburlu ve doğal kırım teknikleri ile işlenerek mimari projelerde çok farklı alanlarda kullanılmaktadır.
Bazalt Nedir Özellikleri?
Bazalt taşı, “temel” veya basitçe “alt” anlamına gelen Yunanca “temel” kelimesinden türetilmiştir. Bu taş, kıtasal levhaların ve volkanik kayaların temel malzemesinin özelliklerini bünyesinde barındırır. Volkanik kökenleri onu yaygın kılar, ancak en çok belirgin volkanik aktivitenin olduğu bölgelerde yaygındır. Eşsiz morfolojik özellikleri ve aşınma direnci, bunu inşaat ve dekoratif amaçlar için önemli bir unsur haline getirir.
Geniş bilgi için pazarlama departmanımızdan bilgi talep ediniz.